Неонатологичното отделение на „УМБАЛ – Пловдив“ получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца“ система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура бяха събрани в кампания на Фондацията чрез Platformata.bg.

Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение, заяви от името на екипа, който се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно, д-р Диана Аргирова, началник на Неонатология към „УМБАЛ – Пловдив“. Тя посочи, че системата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението.

С помощта на специалната лампа се визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции.

„ Признателни сме на всички хора с огромни и топли сърца, които се включиха в кампанията, така средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен!“, заяви началникът на отделението. Тя припомни, че благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене. С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.