С изцяло нов гинекологичен и с обновен родилен сектор стартира работа Отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив“ след приключилия ремонт.

д-р Димитър Йончев

Лечебното звено е разположено на 3-я етаж, обстановката е напълно преобразена и гарантира уютен и приятен престой. От началото на месец юни отделението има нов началник – известния пловдивски специалист д-р Димитър Йончев. В работата си той разчита на екип от предимно млади, но компетентни и амбициозни специалисти, както и на опитни акушерки.

Всяка седмица във вторник от 12 до 14 ч. той ще провежда безплатни консултативни прегледи. От пациентите няма да се изискват направления, но те трябва да си запишат час на тел: 032/905-343.

Екипът очаква своите пациенти и е мотивиран да работи. „Доста ни липсва прекият контакт, прекъснат преди година заради пандемията. „Затова планираме да възобновим „Дните на отворените врати“, за които имаме много запитвания. Те ще се провеждат по един път в месеца“, каза старшата акушерка Любомира Тошева.

В АГ отделението ще бъде разкрито и безплатно Училище за бременни, което също всеки месец ще предлага на бъдещите майки интересни и полезни срещи.